יום שלישי, 7 בספטמבר 2010

עוגת קצף וקצפת

מצרכים
לבסיס :
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח תופח
כף שמן
לקצף :
3 חלבונים
1 כוס סוכר
לקצפת:
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
חצי כפית נס קפה

אופן ההכנה
הבסיס: להקציף את החלבונים עם הסוכר.
לערבב את החלמונים עם השמן ולהוסיף אותם לחלבונים.
להוסיף עם כף עץ את הקמח לתערובת , לערבב יפה ולאפות בחום בינוני כחצי שעה.
לקצף להקציף טוב את החלבונים עם הסוכר,
לשים על גבי נייר אפיה בתבנית אחרת באותו הגודל כמו של הטורט ולאפות בחום של 100 מעלות כשעתיים.
לקצפת: להקציף שמנת מתוקה עם הסוכר והנס קפה.

למרוח את הקצפת על הטורט ומעל להניח את הקצף הקשה.

ב ת י א ב ו  ן


עוגת קצף וקצפת



כבד במחבת

אופן ההכנה
לשטוף את הכבד, לטבל אותו בשמן זית, כמון ומעט מלח.
לשים בתוך מגש/תבנית ולהכניס לטוסטר אובן או תנור.
כל צד מס' דקות כדי שהכבד לא יישרף .
לאחר שמוציאים מהתנור :
לטגן במחבת : 2 בצלים קצוצים, פטריות טריות חתוכות לקוביות, מלח, פלפל שחור,
מעט סירופ מייפל ופפריקה.
להוסיף את הכבד ולערבב במשך דקה את הכל ביחד

ב ת י א ב ו ן



כבד במחבת