יום שלישי, 14 בספטמבר 2010

חצילים בתנור

אופן ההכנה

לחתוך 2 חצילים לפרוסות עבות
להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה של תנור.
להבריש בנדיבות קלה כל פרוסה בשמן זית.
להכניס לתנור בחום של 200 מעלות בערך 20 דקות  (עד שמשחים).
להוציא את התבנית, להפוך את פרוסות החציל, להבריש שוב בשמן זית
ולהכניס שוב לתנור עד שגם הצד הזה משחים .

ב ת י א ב ו ן

חצילים בתנור

אוכל סיני פשוט להכנה



אופן ההכנה


לשים בקערה חצי קילו חזה עוף שחתוך לרצועות

להוסיף ביצה, כף קורנפלור,כפית מלח, כפית פפריקה ,

 מעט פלפל שחור ו 3 כפות רוטב סויה.


לערבב ולהניח בצד לספיגת הטעמים בזמן שחותכים את הירקות.

הירקות:

לחתוך למקלות דקים קישוא אחד, גזר אחד ובצל

(ניתן להוסיף סוגים שונים של ירקות לפי הטעם האישי של כל אחד)

במחבת ווק גדולה ,חמה ומשומנת מעט,

להקפיץ את תערובת הבשר בערך 5 דקות ולהניח על צלחת גדולה בצד.


באותה מחבת ווק להקפיץ את הירקות,

 וכשהם מתחילים להתרכך להוסיף מעט סויה ולערבב.


להוסיף לווק את הבשר המוכן ולהקפיץ ביחד עם הירקות במשך דקה .

ניתן להוסיף אטריות מבושלות....


ב ת י א ב ו ן