יום שלישי, 17 בספטמבר 2013

גפילטע פיש

3 דגי קרפיון טחונים
1 דג קרפיון לבקש שינקו ויוציאו את הקרביים מבלי לפתוח את הבטן ושיפרסו אותו לפרוסות לא עבות .

אופן ההכנה:
בסיר רחב ודי עמוק לא של מרק אלה יותר שטוח לפרוס 4 בצלים גדולים לעיגולים ,למלא מים בערך רבע סיר ולאדות את הבצל .
אחרי שמאודה להוציא מהמים ולא לשפוך את המים מהסיר.
למים האלה להוסיף 4 גזרים קלופים פרוסים לעיגולים לא עבים את הבצל המאודה ו3 ביצים קשות לטחון ולהוסיף לדג הטחון .
להוסיף לתערובת 3 ביצים לא מבושלות, 3 כפות סוכר, כף מלח, כף פלפל שחור ובערך כוס קמח מצה .
(במידה ורך להוסיף קמח מצה אבל שלא יהיה קשה מידי )
מערבבים לעיסה אחידה .
את המים עם הגזר מרתיחים ומוסיפים גם סוכר מלח ופלפל שחור לפי הטעם .
את הראשים אפשר להכניס לסיר ולהוסיף מים עד כמעט חצי סיר. כשהמים רותחים מתחילים למלא את הדגים :
לוקחים פרוסת דג ממלאים בתערובת הקציצות ומניחים בסיר עד שניגמרים הדגים למילוי ואז פשוט עושים רק קציצות ומניחים בשתי וערב בסיר .
מבשלים על אש קטנה שעתיים . לאחר שעתיים מכבים את האש ונותנים לזה להתקרר ואז מוציאים את הקציצות והדגים לכלי שטוח . (לא לשים אחד על השני כי זה ידבק  ויתפרק). על כל קציצה מניחים פרוסת גזר לקישוט .
את המיץ שנשאר בסיר אוספים לתוך כלי איחסון במקרר להתקרש וזה הרוטב

גפילטע פיש

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה