יום רביעי, 30 באוקטובר 2013

עוגת מוס


מצרכים: לבצק -
6 ביצים
כוס סוכר
אינסטנט פודינג שוקולד

למוס –
שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

הבצק :
להקציף 6 חלבונים  עם כוס סוכר עד שנוצר קצף יציב.
לערבב בצלוחית את החלמונים עם כף שמן ואז להוסיף לחלבונים ולערבב לתערובת אחידה .
להוסיף את האינסטנט פודינג ולערבב .
לאפות בחום של 180 מעלות בערך 40 דקות ולקרר .

המוס :
להמיס במיקרוגל את השוקולד עם 3 כפות מים .
להקציף את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה .
להוסיף את השוקולד ולערבב בעדינות .
למרוח על העוגה .



ב ת י א ב ו ן

עוגת מוס

זיתים מבושלים


מצרכים

קופסת שימורים של זיתים ללא גרעין
2 עגבניות מקולפות
3 שיני שום פרוסות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
חצי כפית כורכום

אופן ההכנה

מסננים את הזיתים, שוטפים אותם ומשרים אותם במים רותחים כ 5 דקות, שוטפים וחוזרים שוב על הפעולה .
מניחים את העגבניות בסיר , מוסיפים מעט שמן ונותנים להן להתבשל כשעה עד שהופכות לרסק .
מוסיפים את פרוסות השום, התבלינים והזיתים .
מערבבים ומבשלים ביחד עוד 10 דקות .

***לפני ההגשה מומלץ לשפוך כף שמן ולערבב על מנת לתת ברק לזיתים .


ב ת י א ב ו ן

זיתים מבושלים

לחמניות


מניחים בקערית 2 כפות שמרים יבשים, 2 כפיות סוכר וחצי כוס מים פושרים

ונותנים לזה לנוח 10 דקות עד שתופח .

בקערה : שמים קילו קמח, עושים גומה ומניחים בפנים את תערובת השמרים,  2 וחצי כוסות מים,
חצי כוס סוכר, 2 כפיות מלח וחצי כוס שמן .

לשים במיקסר עד שהבצק אחיד. מכסים ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מכינים צורות של לחמניות שאוהבים (עיגול, שמונה, קשר) .

מניחים בצד שהלחמניות שוב יתפחו .

מורחים ביצה , מפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב .



ב ת י א ב ו ן 

לחמניות