יום שבת, 26 באפריל 2014

פבלובה


מצרכים:
9 חלבונים
3 כוסות סוכר
2 שמנת מתוקה
קופסת דובדבנים
קורנפלור


אופן ההכנה:
להקציף החלבונים עם הסוכר לקצף לבן ויציב .
לסדר על נייר אפייה שלושה עיגולים של קצף.
להכניס לתנור בחום של 100 מעלות בערך כשלוש שעות .
להקציף את השמנת המתוקה לקצפת יציבה .
להשאיר בצד מעט קצפת לקישוט העוגה.
כשהקצף מוכן והתקרר לסדר בתבנית: קצף, מעליו קצפת, מעליה עוד קצף, מעליו עוד קצפת, מעליה עוד קצף ומעליו הדובדבנים .
לדובדבנים: יש להקריש את רוטב הדובדבנים עם מעט קורנפלור .
להניח על הקצף דובדבנים ומעליהם הרוטב המוקרש .
את הקצפת ששמרנו בצד להכניס למזרק ולקשט בנקודות קצפת מסביב לדובדבנים .


ב ת י א ב ו ן

פבלובה



טורט קוקוס ושוקולד עם קצפת




מצרכים:
לעוגה:
כוס סוכר
6 ביצים
2 כפות שמן
חצי כוס קמח תופח
כוס קוקוס טחון
150
גר' שוקולד מגורד
להרטבה:
כוס נס קפה קר ללא חלב
לציפוי:
2 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
אופן ההכנה :
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף לבן ויציב.
מערבבים את החלמונים עם 2 כפות שמן ומוסיפים לחלבונים ומערבבים.
מקפלים לתוך התערובת את הקמח הקוקוס והשוקולד  לתערובת אחידה .
מניחים בתבנית עגולה .
אופים בחום בינוני כ 45 דקות .
כשהטורט מוכן מרטיבים אותו בכוס נס קפה קר .
מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה.
מורחים על העוגה.
מקשטים מעל בשוקולד מגורד .

ב ת י א ב ו ן

טורט קוקוס ושוקולד  עם קצפת

עוגת שוקולד עם קרם שוקולד


מצרכים:

200 גר' שוקולד מריר
כוס סוכר
200 גר' מרגרינה לאפייה
5 ביצים
2 כפות קמח תופח
לציפוי קרם
150 גר' שוקולד מריר
רבע כוס חלב
1 שמנת מתוקה


אופן ההכנה :

להמיס על אש קטנה את השוקולד, המרגרינה והסוכר .
כשהכל נמס להוריד מהאש ולהוסיף ביצה אחרי ביצה ולערבב .
להוסיף את הקמח .
לשפוך לשתי תבניות מאורכות, ולאפות בערך 20 דקות .
לציפוי:
להמיס במיקרוגל את השוקולד עם החלב .
להקציף את השמנת לקצפת לבנה ויציבה.
להוסיף את השוקולד המומס ולהקציף עד לתערובת אחידה.
למרוח על העוגות .



ב ת י א ב ו ן

עוגת שוקולד עם קרם שוקולד

תפוחי אדמה במיקרוגל ב 10 דקות



מצרכים:
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לצ'יפסים
3 תיבוליות בטעם שום ופטרוזיליה של קנור
מעט מים רותחים

אופן ההכנה
להניח בפיירקס את תפוחי האדמה.
לערבב בכוס את התיבוליות עם מעט מים רותחים (בערך רבע כוס)
לשפוך על תפוחי האדמה ולערבב.
לכסות בניילון נצמד ולבשל במיקרוגל כ 10 דקות עד שמתרכך .




ב ת י א ב ו ן

תפוחי אדמה במיקרוגל ב 10 דקות