יום שישי, 2 במאי 2014

מאפינס שילדים מאוד אוהבים




מצרכים לתערובת א':
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
קינמון

מצרכים לתערובת ב':
100 גר' חמאה מומסת במיקרו
1 כוס חלב
2 ביצים

אופן ההכנה
מערבבים היטב כל תערובת בנפרד .
מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה  ומערבבים היטב .
ניתן להוסיף כל מה שרוצים : צימוקים, אגוזים, שקדים, שוקולד צ'יפס ....
מעבירים לתבנית שקעים ואופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות .


ב ת י א ב ו ן

 מאפינס שילדים מאוד אוהבים

חזה עוף עם עגבניות ובצל בתנור



מצרכים:
10 פרוסות של חזה עוף פרוס לשניצל
1 עגבניה גדולה פרוסה
1 בצל גדול פרוס
1 כף אבקת מרק בצל
כפית גדושה של פפריקה .
רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה
לחצות כל פרוסה לשניים ולהניח בתבנית מלבנית בינונית .
לפזר מעל את הפפריקה ואבקת מרק בצל ולשפוך מעל את שמן הזית .
לערבב כך שכל הפרוסות יהיו מצופות בתבלינים .
לסדר יפה את החזה עוף ולהניח מעל את פרוסות העגבנייה ופרוסות הבצל .
לאפות בתנור, בטורבו,  בחום של 180 מעלות כחצי שעה .

ב ת י א ב ו ן

חזה עוף עם עגבניות ובצל בתנור



במיה עם עגבניות ואורז



מצרכים
שקית במיה קפואה (להניח במסננת ולשטוף לפני ההכנה)
3 עגבניות קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס אורז
100 גר' רסק עגבניות (קופסא קטנה)
מלח, פלפל

אופן ההכנה :
בסיר רחב לטגן בצל עד שנעשה שקוף ולהוסיף את העגבניות והשום ולערבב .
כשהעגבניות מתרככות, להוסיף את הבמיה ולערבב .
אחרי 5 דקות לכסות במים. להוסיף רסק עגבניות, מלח ופלפל ולהרתיח.
להוסיף את האורז, להנמיך את האש, לכסות ולבשל כחצי שעה .



ב ת י א ב ו ן

 במיה עם עגבניות ואורז

עוף בסויה וצ'ילי מוקפץ עם אטריות


מצרכים:
10 שוקיים
200 גר' איטריות ביצים דקות
חצי כוס סויה
רבע כוס צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:
לחמם שמן בסיר רחב ולטגן קלות את השוקיים כך שיזהיבו מכל הכיוונים .
להוסיף את הסויה, לערבב ולתת לרוטב להתקרמל .
להוסיף את הצ'ילי המתוק .
לכסות במים כך שיכסו 3/4 מהשוקיים ולחכות שירתח .
להוסיף את האיטריות, ולבשל כשעה ורבע .


ב ת י א ב ו ן

 עוף בסויה וצ'ילי מוקפץ עם אטריות