יום ראשון, 31 באוגוסט 2014

עוגיות רחאת לוקום


מצרכים

בצק פריך מתוק קפוא – להפשיר שעה בחוץ.
רחאת לוקום בטעמים שאוהבים – לחתוך לרצועות ארוכות וצרות

אופן ההכנה:

לפתוח את הבצק.
לחתוך את הבצק לאורך למלבנים ארוכים וצרים, כך שאפשר להניח רצועה של רחאת לוקום ולסגור .
לגלגל לרולדה .
לחתוך לפרוסות .
להניח בתבנית על נייר אפייה .
לאפות בחום בינוני כעשר דקות בערך, עד שמזהיב .



ב ת י א ב ו ן 

עוגיות רחאת לוקום




עוגת בראוניז שוקולד עם שקדים וקצפת


מצרכים:
200 גר' שוקולד מריר
כוס סוכר
חבילת מרגרינה לאפייה
5 ביצים
100 גרם שקדים קצוצים
2 כפות קמח תופח

אופן ההכנה :

להמיס על אש קטנה את השוקולד, המרגרינה והסוכר .
כשהכל נמס להוריד מהאש ולהוסיף ביצה אחרי ביצה ולערבב .
להוסיף שקדים ואת הקמח .
לשפוך לתבנית עגולה או מלבנית בינונית, ולאפות בערך 20 דקות .

לקצפת:

להקציף שתי שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר לקצפת לבנה ויציבה .
למרוח על העוגה .

לקישוט:
לגרד שוקולד מריר מעל הקצפת.


ב ת י א ב ו ן

עוגת בראוניז שוקולד עם שקדים וקצפת