יום חמישי, 11 בדצמבר 2014

עוגת פרג שלא מפסיקים לאכול


מצרכים
3 ביצים
200 גר' חמאה
כוס וחצי סוכר
100 גר' פרג טחון
כוס ורבע חלב
3/4 1 קמח תופח
2 תפוחים או אגסים מגורדים

אופן ההכנה
לערבב הכל ביחד במיקסר או ביד
להעביר לתבניות מאורכות
לאפות בחום בינוני בערך 30 דקות
לא לאפות יותר מידי

ניתן למרוח שוקולד:
200 גר' שוקולד חלב
4 כפות מים
100 גר' חמאה

לערבב היטב ולמרוח על העוגה כשהיא חמה.



ב ת י א ב ו ן

עוגת פרג שלא מפסיקים לאכול

עוגת שיש


מצרכים:
6 ביצים מופרדות .
כוס סוכר
4 כפות שמן
כפית תמצית וניל .
כוס וחצי קמח תופח .
1 שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ולבן .
לערבב את החלמונים עם השמן ותמצית הוניל ולהוסיף בהדרגה לחלבונים תוך כדי עירבול .
להוסיף כוס וחצי קמח תופח ולערבב .
לשפוך את התערובת לתבניות מאורכות .
בסיר קטן על האש להמיס שמנת מתוקה עם שוקולד מריר . להסיר מהאש ולערבב לתערובת אחידה.
בעזרת כפית לשים בנקודות את השוקולד על תערובת העוגה ובעזרת סכין חדה לקשקש את
השוקולד על העוגה.
לאפות בחום של 160 מעלות במשך 50 דקות .



ב ת י א ב ו ן

עוגת שיש

פתיתים עם בשר


מצרכים:
חבילת פתיתים בצורת חישוק
350 גר' בשר טחון
2 בצלים קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 שומר חתוך לקוביות
תבלינים : כורכום, בהרט, אבקת מרק
מלח, פלפל
חצי כוס מים + כמות המים המבוקשת על גבי האריזה של הפתיתים .

אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בסיר שטוח .
להוסיף את הבשר הטחון ולערבב.
להוסיף את הגזר והשומר ולערבב.
לתבל בכורכום, כמון, בהרט, אבקת מרק, מלח ופלפל .
להוסיף חצי כוס מים ולבשל רבע שעה.
להוסיף את הפתיתים, לערבב ולהוסיף את כמות המים לפי ההוראות על גבי אריזת הפתיתים .
לערבב שוב ולבשל שבע דקות .


ב ת י א ב ו ן

פתיתים עם בשר

עוגת תפוחים עם קצף



מצרכים:
לבצק:
3/4 כוס קמח
100 גר' מרגרינה לאפייה
1/2 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1 חלמון

**** לערבב הכל לבצק להניח בתבנית עגולה ולאפות בחום בינוני כ 10 דקות.

מילוי:
10 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות.
1/2 כוס סוכר

**** לשים את התפוחים והסוכר בסיר קטן ולבשל עד שהתפוחים מתרככים. לצנן ולרסק בבלנדר.
       לשפוך את הרסק על הבצק האפוי ולאפות עוד 10 דקות.

הקצף:
להקציף 5 חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף לבן ויציב.
למרוח את הקצף על העוגה ושוב להכניס לתנור לעוד כ 15 דקות .

להוציא מהתנור, וכשהעוגה מתקררת, להכניס למקרר לשעה.



ב ת י א ב ו ן

עוגת תפוחים עם קצף