יום שבת, 20 בדצמבר 2014

עוגת טורט עם קרם גבינה ונגיעות ריבה


מצרכים
לבסיס:
3 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס קמח תופח
להרטבת הטורט :לערבב בכוס חד פעמית 2 כפות תמצית רום ומים חמים
לקרם:
1 שמנת מתוקה
250 גר' גבינה לבנה 9%
50 גר' שוקולד לבן מומס
3 כפות סוכר
למריחה מעל הטורט : ריבת פטל שחור 100% פרי ללא סוכר

אופן ההכנה:
הבסיס : להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף לבן ויציב .
לערבב את החלמונים עם כף שמן ולהוסיף לחלבונים ולהקציף ביחד .
להוסיף את הקמח ולקפל לתערובת אחידה .
לשים בתבנית עגולה חד פעמית ולאפות בחום 180 מעלות כ 20 דקות .
כשהעוגה מתקררת, לערבב בכוס חד פעמית 2 כפות תמצית רום ומים חמים ולשפוך על הטורט.
למרוח מעל ריבת פטל שחור .
לקרם : להקציף שמנת מתוקה עם סוכר . להוסיף את השוקולד הלבן המומס והגבינה ולהקציף ביחד לקרם יציב.
למרוח על העוגה . ניתן לקשט בנגיעות ריבה .


ב ת י א ב ו ן

עוגת טורט עם קרם גבינה ונגיעות ריבה

מרק חומוס עם בשר


אופן ההכנה:

להשרות גרגרי חומוס למשך יממה, לשטף ולהניח בצד.

 בינתיים לטגן שני בצלים עד להזהבה ואז להכניס את חתיכות הבשר לסגור אותן בטיגון קצר

משני הצדדים ,להוסיף את גרגירי החומוס ולכסות את זה במים .

 לתת לזה להתבשל עד שהחומוס רך.

 לקלף תפוחי אשמה קטנים ולהוסיף לתבשיל, להמשיך לבשל עד התרככות התפוחי אדמה.

לתבל במלח, פלפל שחור כורכום וטיפת בוהרת, לתת לזה עוד עשר דקות של בישול.

לאחר מכן לבשל ביצים קשות ולהוסיף לתבשיל, להכניס לתנור למשך לילה לפני הארוחה .


בתאבון!

מרק חומוס עם בשר