יום שלישי, 5 במאי 2015

עוגת גבינה בציפוי שוקולד לשבועות

מצרכים:
6 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל (לא חובה)
3 גבינה 9%
1 אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת חמוצה
1 כף קמח תופח

לציפוי:
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי קופסא)
100 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:

להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר.
בקערה נפרדת להקציף לפי הסדר :
 חלמונים+סוכר, שמנת חמוצה, גבינה, אינסטנט פודינג, קמח.
אחרי שיש תערובת יפה להוסיף את תערובת החלבונים .
לאפות בתבנית גדולה, בחום של 170 מעלות
 ולאחר חצי שעה להוריד את החום ל 150 מעלות ולהמשיך לאפות
בערך עוד שעה עד שהעוגה יציבה .

לציפוי:
להמיס בסיר קטן את השמנת עם השוקולד, להוריד מהאש ולערבב עד שמתקרר .

למרוח על העוגה כשהיא קרה .

ב ת י א ב ו ן

עוגת גבינה בציפוי שוקולד לשבועות


מאפינס קוטג' לשבועות


מצרכים:
200 מ"ל יוגורט בטעם טבעי
2 ביצים
250 גר' קוטג' 9%
200 גר' גבינה בולגרית
200 גר' קשקבל
חצי כוס טבעות זיתים
חצי כוס שמן
350 גר' קמח תופח
חצי כפית מלח
לציפוי : 50 גר' קשקבל מגורדת

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים לתערובת אחידה.
לשים בתבנית מאפינס .
לפזר מעל את הקשקבל.
לאפות בחום בינוני כחצי שעה עד שמזהיב.



ב ת י א ב ו ן

מאפינס קוטג' לשבועות



ניוקי ברוטב שמנת ופטריות לשבועות

מצרכים
6 תפוחי אדמה קלופים
2 ביצים
200 גר' קמח מנופה
מעט קמח לפיזור על משטח העבודה
כפית מלח
לרוטב השמנת:
1 שמנת לבישול
1 בצל קצוץ
1 קופסת שימורים פטריות חתוכות
מלח, פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט
50 גר' פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך ולמעוך לפירה .
להוסיף ביצים, מלח ולערבב .
להוסיף בהדרגה את הקמח המנופה עד שיהפוך לבצק .במידה ורך מידי ניתן להוסיף עוד קמח מנופה
לפזר קמח על משטח העבודה ליצור כדורים מהבצק. כל כדור לגלגל לרצועות ולחתוך כל רצועה
למלבנים קטנים .
את המלבנים הקטנים מכניסים לסיר עם מים רותחים וטיפת שמן ומחכים שיצופו .
הרוטב:  במחבת שטוחה מטגנים את הבצל עד שיזהיב.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים .
להוסיף את השמנת בישול , לערבב ולבשל כ 3 דקות .
להוסיף את התבלינים והפרמזן ולבחוש עד שהרוטב מסמיך .
לשים בקערת הגשה את הניוקי המוכן ולשפוך מעליו את הרוטב .

ב ת י א ב ו ן 

ניוקי ברוטב שמנת ופטריות לשבועות

עוגת גבינה עם אוכמניות לשבועות

לבצק:
2 ביצים
2 כפות קמח תופח
2 כפות סוכר
1 כף מים
1 כף שמן
לגבינה:
2 שמנת מתוקה
כוס סוכר
שקית קטנה של סוכר וניל
14 גר' ג'לטין
כוס מים חמים
500 גר' גבינה לבנה 9%
לציפוי:
אוכמניות/פירות יער קפואים (לא להפשיר)
ג'לי בטעם תות

אופן ההכנה:
לבצק – להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף לבן ויציב. להוסיף מים, חלמונים, קמח ושמן.
להניח בתבנית 28 עגולה ולאפות בחום בינוני כעשר דקות. להוציא ולקרר.
לגבינה – להקציף ביחד את השמנת המתוקה, הסוכר והסוכר וניל .
לערבב את הג'לטין בכוס המים החמים, ולערבב עם הגבינה .
להוסיף את הגבינה לקצפת ולמרוח על הבצק .
להכניס למקרר לכמה שעות .
להכין ג'לי לפי ההוראות על גבי האריזה .
להניח על העוגה את האוכמניות הקפואות ולשפוך מעל את הג'לי .

להכניס למקרר לשעה על מנת שהג'לי יתייצב .

ב ת י א ב ו ן

עוגת גבינה עם אוכמניות לשבועות

לחמניות גבינה לשבועות קלות להכנה


מצרכים

350 גר' קמח תופח
250 גר' גבינה לבנה 9%
200 גר' מרגרינה
100 גר' קשקבל מגורדת
100 גר' פרמזן מגורדת

אופן ההכנה

ללוש את כל החומרים לבצק .
לעשות צורות של עיגולים קטנים.
למרוח ביצה ולפזר שומשום .
לאפות בחום של 180 מעלות כ 20 דקות .


ב ת י א ב ו ן

לחמניות גבינה לשבועות קלות להכנה



עוגת פירורים לשבועות

לבצק :

לפורר 250 גר' ביסקוויטים .
להוסיף 100 גר' חמאה מומסת, לערבב ביחד. לקחת חופן מהתערובת ולשים במקפיא .
לשטח בתבנית מלבנית בינונית .

למלית :

1 שמנת חמוצה
500גר' גבינה לבנה 9%
1/2 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה
1 סוכר וניל

לערבב ביחד גבינה, שמנת חמוצה וסוכר .
להוסיף שמנת מתוקה ולערבל .
לשפוך את התערובת על הבצק .
לפורר על העוגה את החלק ששמנו במקפיא .
לקרר 5 שעות במקרר


ב ת י א ב ו ן

עוגת פירורים לשבועות

פשטידת ברוקולי וכרובית לשבועות


מצרכים
4 ביצים
1 שמנת חמוצה
250 גר' גבינה לבנה
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
2 כפות אבקת מרק בצל
2 כפות קמח
400 גר' כרובית וברוקולי קפואים של סנפרוסט
מלח, פלפל

אופן ההכנה
לשים בקערה את הברוקולי והכרובית הקפואים ולחמם במיקרוגל כ 3 דקות שיפשירו  .
לחתוך את הכרובית והברוקולי לחתיכות קטנות ..
להוסיף לברוקולי והכרובית  את כל החומרים,לתבל ולערבב הכל ביחד.
לשפוך את התערובת לתבנית עגולה ולאפות בחום בינוני  40-50 דקות בערך .






ב ת י א ב ו ן

פשטידת ברוקולי וכרובית  לשבועות