יום שבת, 16 במאי 2015

עוגת גבינה עם שוקולד לבן לשבועות

מצרכים
250 גר' פרורי ביסקוויטים
100 גר' חמאה מומסת
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן
250 גר' גבינה לבנה
1 כוס חלב
כף סוכר
שוקולד לבן מגורד לקישוט

אופן ההכנה
לערבב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת עד שיוצאת תערובת בצק פירורית .
לשטח בתבנית עגולה .
להקציף ביחד שמנת מתוקה אחת עם אינסטנט פודינג וכוס חלב עד שהופך לקצף אחיד.
לקפל לבפנים את הגבינה .
למרוח על הבסיס .
אחרי שעה, להקציף את השמנת המתוקה השנייה עם כף סוכר . לשים במזרק ולהזליף בעיגולים
קטנים מסביב לעוגה .  
לקשט עם שבבי שוקולד לבן .



ב ת י א ב ו ן

עוגת גבינה עם שוקולד לבן לשבועות


קלסונס (כיסונים) עם גבינה לשבועות

חומרים לבצק:
5 כוסות קמח
1 ביצה
כף מלח
1.5 כוסות מים פושרים

חומרים למילוי:
100 גר' גבינה בולגרית
100 גר' גבינת פטה
חצי קופסת קוטג'

להגשה :
חבילת מקרוני מבושלים לפי הוראות היצרן.
חצי חבילת מרגרינה לאפיה
גבינה מלוחה (איזה שאוהבים)

אופן ההכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק ביחד
לחלק את הבצק ל 5 כדורים.
לפתוח כל כדור עם מערוך ובעזרת כוס לקרוץ עיגולים .
לערבב ביחד את כל חומרי המילוי.
על כל עיגול לשים כף גבינה , לקפל לחצי ולהדק  מהצדדים .
להרתיח מים בסיר ולהכניס את הכיסונים למשך 3 דקות .
להוציא אותם לקערת מים קרים .
להוציא את הכיסונים ולהניח בתבנית פיירקס.
להוסיף חצי חבילת מרגרינה ולאפות רבע שעה בחום בינוני .
להוסיף לתבנית את המקרוני המוכנים מעל הכיסונים ,
 לפזר גבינה מלוחה ולאפות עוד חצי שעה
בחום של 150 מעלות .


ב ת י א ב ו ן

קלסונס (כיסונים) עם גבינה לשבועות


מאפינס תירס לשבועות


מתכון ל 12 מאפינס

חומרים (אני משתמשת בכוס חד פעמית)
1 כוס חלב
2 ביצים
רבע כוס שמן זית
2 כוסות קמח תופח
חצי קופסת שימורים של תירס
כפית מלח
חצי גביע קוטג'

אופן ההכנה
לערבב הכל ביחד
למזוג לתבנית שקעים
לאפות בתנור בחום של 190 מעלות כ 20 דקות

ב ת י א ב ו ן

מאפינס תירס לשבועות